KULINARIA – WIZYTÓWKĄ REGIONÓW TURYSTYCZNYCH
Częstochowa, ul. Zbierskiego 2/4
Szanowni Państwo,
serdecznie zapraszamy do udziału w konferencji nt. KULINARIA – WIZYTÓWKĄ REGIONÓW TURYSTYCZNYCH połączonej z prezentacją i degustacją potraw z całego świata.
Konferencja odbędzie się 4 kwietnia 2017 roku w kampusie Grupy Uczelni Vistula, w której skład wchodzi Szkoła Główna Turystyki i Rekreacji.
Jako najbardziej umiędzynarodowiona grupa uczelni w Polsce, chcemy przybliżyć uczestnikom konferencji dziedzictwo kulinarne regionów całego świata, zaprezentować prace naukowe na ten temat i umożliwić wymianę poglądów odnoście kierunków, i perspektyw wykorzystania kulinariów w rozwoju turystycznym regionów.
Panele tematyczne będą dotyczyć tradycji kulinarnych w Polsce i na świecie, produktów regionalnych, turystyki kulinarnej i jej organizacji oraz możliwości wykorzystania potencjału kulinarnego do tworzenia oferty turystycznej.
Wśród uczestników będą m.in. przedstawiciele organizacji turystycznych, właściciele gospodarstw agroturystycznych, restauracji, hoteli i biur podróży, nauczyciele akademiccy i studenci uczelni wyższych, a także uczniowie i nauczyciele szkół gastronomicznych
Będziemy zaszczyceni Państwa udziałem w konferencji.
Chęć udziału proszę zgłaszać poprzez wypełnienie formularza znajdującego się pod linkiem https://goo.gl/forms/uMa8ubthxT8x6X0p1
Więcej informacji na temat konferencji www.sgtir.edu.pl