Czym skorupka za młodu... - żywienie niemowląt i małych dzieci


MINIONA -

Hotel Novotel Łódź Centrum
Częstochowa, ul. Zbierskiego 2/4

Tematyka warsztatów:

- Badania naukowe dotyczące żywienia. Wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale baliście się zapytać (45’)
– prof. Hanna Szajewska

- Rozpoznawanie i leczenie alergii na białka mleka krowiego. (45’) Przypadki kliniczne z praktyki lekarza alergologa i pediatry
– dr Agnieszka Krauze

Warsztaty realizowane w 2 grupach

- Żywienie dziecka w pierwszym roku życia (45’) – Karmienie naturalne, mleko mody kowane, pokarmy uzupełniające – dr hab. Andrea Horvath

- Witamina D, witamina K, DHA, żelazo kiedy, jak, dlaczego? (45’) – Zasady suplementacji
w pierwszych 3. latach życia – dr Piotr Dziechciarz

- „Nie wybieraj kota w worku” (45’) – Jakość, bezpieczeństwo i dopasowanie
do potrzeb żywności dla niemowląt i małych dzieci – mgr inż. Agnieszka Kuczewska

- Rozmowa o żywieniu w gabinecie pediatry (45’) – Jak wykorzystać dostępne narzędzia? – lek. Łukasz Durajski

- Jak obliczyć zapotrzebowanie energetyczne i na składniki odżywcze u chorego dziecka? (45’) – mgr Joanna Troch

- Żywienie w chorobach przewlekłych (45’) – jak i kiedy skierować dziecko do HEN? – lek. med. Marta Sibilska






Źródło:  http://dietetykapediatryczna.edu.pl/

Aktualizacja:  2018-10-14 19:36:49