GOSPODARKA ŻYWNOŚCIOWA W DOBIE KRYZYSU


MINIONA -

Online, Teams

Konferencja będzie stanowić  forum debaty środowiska naukowego z kraju i zagranicy na temat implikacji zjawisk i procesów kryzysowych dla gospodarki żywnościowej i rozwoju obszarów wiejskich oraz rozwiązań instytucjonalnych skierowanych na ich przeciwdziałanie i łagodzenie.

 ZAKRES TEMATYCZNY KONFERENCJI

  1. Mechanizmy powstawania i skutki kryzysów w ujęciu teoretycznym
  2. Doświadczenia kryzysowe gospodarki narodowej i międzynarodowej
  3. Polityki publiczne (makroekonomiczne, społeczne, handlowe, rolne itp.) wobec wstrząsów i wysokiej niepewności społeczno-gospodarczej
  4. Konsekwencje kryzysów (COVID-19, klimatycznego, żywnościowego i innych) dla podmiotów sektora rolno-żywnościowego
  5. Wpływ zdarzeń kryzysowych na rynki czynników wytwórczych (pracy, ziemi, kapitału)
  6. Rynek żywności oraz bezpieczeństwo żywnościowe w obliczu kryzysu
  7. Rozwój społeczno-gospodarczy obszarów wiejskich w warunkach kryzysowych





Źródło:  http://keipg.ieif.sggw.pl/konferencje/

Aktualizacja:  2020-10-12