DIETETYKA I KOSMETOLOGIA WOBEC WSPÓŁCZESNYCH TRENDÓW ŻYWIENIOWYCH
Częstochowa, ul. Zbierskiego 2/4
Mamy przyjemność zaprosić Państwa na II Międzynarodową Konferencję Naukową organizowaną przez Wydział Nauk Medycznych i Nauk o Zdrowiu Uczelni SpołecznoMedycznej w Warszawie, pod tytułem „Dietetyka i Kosmetologia wobec Współczesnych Trendów Żywieniowych”.
Konferencja skierowana jest do osób zainteresowanych badaniem oraz oceną współczesnych trendów żywieniowych, ich wpływem na zdrowie, a także szeroko rozumiany dobrostan człowieka.
Planowane rozważania, analizy i dyskusje skoncentrowane zostaną wokół dziewięciu obszarów tematycznych:
1. Żywność funkcjonalna w profilaktyce i terapii
2. Ekologiczne orientacje w globalnym systemie produkcji żywności
3. Żywność nowej generacji w dietetyce i kosmetologii
4. Żywienie w rzeczywistości postcovidowej
5. Rola składników odżywczych w kosmetologii
6. Żywność a zdrowie i uroda
7. Bezpieczeństwo żywności
8. Edukacja zdrowotna i promocja zdrowego stylu życia w systemie oświaty
9. Aspekty żywienia w medycynie
Przewidujemy wygłoszenie w sesjach programowych konferencji krótkich referatów i doniesień. Ponadto będzie możliwość zaprezentowania prac w sesji plakatowej.