VIII Konferencję Naukową z cyklu:JAKOŚĆ I BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI nt.: "Żywność przyszłości – czyli jaka?"


MINIONA -

Warszawa

Tematyka Konferencji
* Metody pozyskiwania surowców roślinnych i zwierzęcych jako czynnik kształtujący jakość żywności (GMO,
   rolnictwo zintegrowane, intensywne, ekstensywne, ekologiczne)
* Żywność minimalnie przetworzona, wysoko przetworzona, tradycyjna, ekologiczna - wady i zalety
* Kierunki zmian w technologii przetwarzania żywności
* Rozwój technologii z wykorzystaniem zamrażania
* Tworzenie nowych produktów
* Modyfikacja składu żywności
* Oczekiwania konsumentów dotyczące cech użytkowych i żywieniowych żywności
* Prozdrowotne funkcje żywności
* Rozwój rynku dań gotowych
* Gastronomia indywidualna i systemowa - jej udział w produkcji żywności

      

 






Źródło:  http://kizop.sggw.pl/konferencjapttz/

Aktualizacja:  0000-00-00 00:00:00